Κ.Δ.Α.Π. Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδόπολης

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨
Δράση: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Δωρεάν Μαθήματα
Μουσικής – Χορού – Θεάτρου – Ζωγραφικής
για παιδιά έως 12 ετών, από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Όσες μητέρες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα,
να προετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

(Πληροφορίες: www.eetaa.gr και www.rodopolis.net)

sil800x600Τι είναι τα ΚΔΑΠ

Δημιουργική απασχόληση παιδιών και εξυπηρέτηση των εργαζόμενων – άνεργων γονέων.

Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα αλλά και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων – άνεργων γονέων, αποτελούν το σκοπό της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5 -12 χρόνων για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου. Όλα τα ΚΔΑΠ αποτελούν επιλέξιμες δομές μέσω ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και φιλοξενούν παιδιά μέσω του προγράμματος εντελώς δωρεάν αλλά και παιδιά με συνδρομή (εκτός ΕΣΠΑ). Λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου κάθε χρόνο, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.

Στόχος και σκοπός του ΚΔΑΠ Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης είναι να έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα,  και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.
Γι’ αυτό η προσπάθεια του Συλλόγου συνεχίζεται με σκοπό να ενισχυθούν αυτές οι δομές κοινωνικής και οικογενειακής προστασίας και να καλύψουν την ανάγκη για φροντίδα και πρόνοια των παιδιών και των γονέων της Ροδόπολης αλλά και τις ευρύτερης περιοχής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ