Γράφουμε αυτό το σύντομο άρθρο, με αφορμή την ολοκλήρωση του ημερολογίου 2014, στο οποίο συμμετέχουν τέσσερις Σύλλογοι της Ροδόπολης (Πολιτιστικός Σύλλογος, Παιδική Ομάδα Ολυμπιακού, Ορειβατικός Σύλλογος και Σύλλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου). Στη διάρκεια της σχεδίασης του εν λόγω ημερολογίου και ενώ συμπληρώναμε τα χρήσιμα τηλέφωνα της ευρύτερης περιοχής, διαπιστώσαμε (με έκπληξη, είναι η αλήθεια…) ότι από τη σχετική υποσελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Σιντικής …έλειπε το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης!

2014-article_for_website

Το ότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σιντικής υστερεί πολύ, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε περιεχόμενο, είναι κάτι τόσο προφανές, που αρκεί μια απλή ματιά για να πειστεί ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος.

Το ότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σιντικής, όχι απλώς έχει βασιστεί, αλλά είναι μια απλή συνέχεια της αντίστοιχης ιστοσελίδας του Δήμου Σιδηροκάστρου, είναι κάτι λογικό, μέχρι ένα βαθμό, αν αναλογιστεί κάποιος, αφενός τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου και, αφετέρου, την έλλειψη της πολιτικής βούλησης, για την αξιοποίηση ίσως του μεγαλύτερου επικοινωνιακού όπλου της εποχής μας.

Και αναφερόμαστε στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, γιατί είναι στοιχειωδώς προφανές, πως, όσο καλός κι αν είναι στη δουλειά του ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, είναι αδύνατο να υποστηριχθεί και να λειτουργήσει με ένα και μοναδικό άτομο, μια δυναμική σελίδα, με τον όγκο και τις δυνατότητες που θα πρέπει να έχει αυτή του Δήμου Σιντικής.
Επιπλέον, σε ένα δήμο με την τεράστια έκταση και τον πολύ μεγάλο αριθμό χωριών, όπως συμβαίνει στο Δήμο Σιντικής, ακόμη και αυτή η απλή αναφορά ΟΛΩΝ των Δημοτικών Διαμερισμάτων -και όχι μόνο αυτών της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου- θα έδινε ένα δείγμα γραφής, πως ο Δήμος Σιντικής συμπεριφέρεται και λογίζει ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΛΑ τα χωριά και δεν κάνει διακρίσεις, ανάλογα με τη θέση τους.

Ειδικά, δε, για το θέμα της παράλειψης(;) αναφοράς του τηλεφώνου του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης, σε συνδυασμό με την μάλλον «αναιμική» αντίδραση του δήμου στο θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ροδόπολη, την προφανώς αναποτελεσματική πρότασή του για την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης (τα τρένα όσο πάνε και λιγοστεύουν, τα Κ.Τ.Ε.Λ. είναι σα να μην υπάρχουν για εξωτερικές διαδρομές…), αλλά και τη γενικότερη απόσταση που μοιάζει να έχει ο Δήμος Σιντικής από ΟΛΑ τα χωριά της περιφέρειας, νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα πρόδηλο συμπέρασμα: ο Δήμος Σιντικής δεν φαίνεται να (ανα)γνωρίζει πως το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης ανήκει στην επικράτειά του!
Γιατί, για την απλή αναφορά των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου υπάρχει εξήγηση. Η ιστοσελίδα είναι η συνέχεια της αντίστοιχης του Δήμου Σιδηροκάστρου -και οι υπόλοιποι είναι σα να μην υπάρχουν…
Για το ότι το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα εντοπιότητας -χωρίς περαιτέρω σχόλια…
Αλλά, ποιος και πώς θα μπορούσε να εξηγήσει ότι αναφέρονται τα τηλέφωνα ΟΛΩΝ των υπολοίπων Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, πλην αυτού της Ροδόπολης;  Πραγματικά, έχουμε αυτήν την απορία και περιμένουμε κάποιον αρμόδιο να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει μια απάντηση!
Και την περιμένουμε με ονοματεπώνυμο, όπως ακριβώς υπογράφουμε κι εμείς αυτήν την ιστοσελίδα και αυτό το άρθρο ειδικότερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα αναφέρουμε…

Υ.Γ.: Τα συγκεκριμένα ζητήματα τα είχε αναφέρει στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σιντικής, το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ, κ. Χρήστος Γεωργιάδης, παρουσία όλων των παρόντων μελών -και όχι σε κάποιο συνωμοτικού χαρακτήρα «πηγαδάκι». Μάλιστα, υπήρξε και μια επικοινωνία με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας, όμως -πριν καν αποχωρήσει από την αίθουσα- διαπίστωσε την έλλειψη διάθεσης και πολιτικής βούλησης, από πλευράς υπευθύνων. Κάτι που επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα, μιας και η συγκεκριμένη υπόθεση της ιστοσελίδας του Δήμου Σιντικής έχει αφεθεί στην τύχη της.
Το ότι ο Δήμος Σιντικής φέρεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της αναβάθμισης της επίσημης ιστοσελίδας του, μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος, από τη μια είναι καλό και δείχνει πως κάτι κινείται. Από την άλλη, όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραμένει αυτή η κατάντια, μέχρι -αν και όποτε- την έγκριση ειδικού κονδυλίου για την αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ