Σχετικά με τα έργα που τρέχουν τα τελευταία αρκετά χρόνια με χρηματοδότες είτε Εθνικούς πόρους είτε το Ε.Σ.Π.Α., παρατηρούμε ότι για τα συνολικά 78 έργα που θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια (όπως τουλάχιστον προβλέπει ο σχετικός προγραμματισμός) υπάρχει η ακόλουθη διάκριση:
-τα 39 αφορούν σε Δρόμους, Λιμάνια και Αεροδρόμια.
-τα 15 αφορούν στην Ενέργεια.
-τα 12 αφορούν στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο.
-τα 12 αφορούν στην Ύδρευση και Διαχείριση Αποβλήτων.

Αυτό που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι τα έργα στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο και τις αναμενόμενες αλλαγές, είτε σε εμπορικό επίπεδο είτε με μεταφορές επιβατών. Η διάκριση γίνεται, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει μία ώθηση στην επένδυση του Ο.Λ.Π., την μελλοντική στον Ο.Λ.Θ. και στην εμπορική σύνδεση της χώρας με τα Βαλκάνια και, γενικότερα, με την Ευρώπη. Ειδικά το τελευταίο, θα μπορούσε να σημάνει την αναγέννηση της Ελληνικής Βιομηχανίας, υπό προϋποθέσεις, κυρίως όσον αφορά στο φορολογικό. Κι αν αυτό ακούγεται κάπως ουτοπικό σήμερα, είναι βέβαιο πως είναι απολύτως εφικτό, όταν βρεθούμε στον αντίθετο-επόμενο «κύκλο» της οικονομίας.

Η βοήθεια της Ε.Ε. είναι τεράστια και άκρως σημαντική και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο, αλλά χρειάζεται και ο δικός μας πρόσθετος σχεδιασμός για τις δικές μας εσωτερικές ιδιαιτερότητες… Το λυρίαρχο είναι να μην μείνει εκτός επενδύσεων η γραμμή προς τον Προμαχώνα, δηλαδή Θεσσαλονίκη–Κιλκίς–Ροδόπολη–Προμαχώνας ή και Σέρρες, καθώς η σύνδεσή μας με την Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Ευρώπη περνά από εκεί. Επιπλέον, το δρομολόγιο αυτό αφορά σε μία περιοχή τουριστική, αναδυόμενη και χωρίς κανένα άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) να την συνδέει με τα -κατά τα άλλα- κοντινά αστικά κέντρα.

Σήμερα παρά τις διαψεύσεις (για ψηφοθηρικούς λόγους) η γραμμή αυτή είναι εκτός όχι μόνο του σχεδιασμού αλλά ακόμη και της συζήτησης γύρω από αυτόν.

Πρόσφατα, σε μελέτη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. διαβάσαμε ότι η πλειοψηφία των Ι.Χ. που έρχονται για τουρισμό στην πατρίδα μας περνάνε από τα σύνορα του Προμαχώνα, με ό,τι αυτό σημαίνει για το οδικό μας δίκτυο! Δεν θα σταθώ όμως στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο ούτε στις ακριβές μετακινήσεις των Ι.Χ. αλλά στο δικαίωμα των πολιτών στα Μ.Μ.Μ.! Στην σύγχρονη Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απομόνωση περιοχών από τα Μ.Μ.Μ.  και ειδικά περιοχές παραμεθόριες ή και τουριστικές.

Το τρένο πρέπει και μπορεί να είναι η εναλλακτική στο νέο πλάνο της πατρίδας, όχι μόνο για τις εμπορικές μεταφορές, αλλά και για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Η ευκαιρία είναι τώρα… με τα προγράμματα της Ευρώπης, που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου αλλά και το πακέτο Γιούνκερ.

Αυτό προϋποθέτει, όμως, να μην ακολουθούμε τις εξελίξεις για να κάνουμε τον σχεδιασμό των έργων, αλλά να προκαλούμε τις εξελίξεις. Πως θα τις προκαλέσουμε; με ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο αναβάθμισης της γραμμής, Θεσσαλονίκη–Κιλκίς–Ροδόπολη–Προμαχώνας/Σέρρες και την αναγκαιότητα αυτής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν αξίζει άλλη αναμονή..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ