Με αφορμή τον νέο νόμο Ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α 147/8-8-2016) Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών που έχει «μπλοκάρει»  την λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, το γραφείο του Υπουργού διαπιστώνει, και εγγράφως, ότι ο νόμος, που ψηφίστηκε με άμεση εφαρμογή από 8 Αυγούστου 2016, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων από τον ίδιο τον νόμο των υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Συνεπώς, συγκροτεί τώρα ομάδες εργασίας υπαλλήλων, μετά από έναν μήνα από την εφαρμογή του νόμου, για την σύνταξη “προσχεδίων” υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων των Ν.4412/2016 και Ν.4413/2016, όσον αφορά τις συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, και έργων παραχωρήσεων, αντίστοιχα, καθώς και οδηγιών εφαρμογής τους.

Άγνωστο, όμως, πότε θα ολοκληρωθούν τα σχέδια ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος!!!

Από την άλλη εάν, το φιλοσοφήσει κανένας στον «καφενέ», πρωί-πρωί με την αυγούλα, θα άκουγε τις γνωστές φράσεις «Του μεν ουν μηδ όλως το βράδιον αφικέσθαι άμεινον» ή «Κάλλιον οψιμαθής η αμαθής (παραμένειν)» ή και ότι «ο χρόνος είναι γιατρειά» και θα περνούσε ο χρόνος …ανέμελα περιμένοντας την Ανάπτυξη.

Σήμερα όσοι προβούν σε δημοπρασίες ή αναθέσεις, χωρίς την δημιουργία του προβλεπόμενου μητρώου, για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας θα δημιουργήσουν ΜΗ νόμιμες δαπάνες, δικαστικές διαμάχες και άρθρα για κακοδιαχείριση και παράνομες αναθέσεις. Όσοι πάλι αποφασίσουν να περιμένουν να βρει το κράτος λογική, θα ταξιδέψουν με το γνωστό τρένο της Ανάπτυξης, που ποτέ δεν φτάνει απλά στην ώρα του.

Στο αίτημα για παράταση του χρόνου εφαρμογής μέχρι την έκδοση των προβλεπόμενων, τονίστηκε ότι είναι υποχρέωση ΜΑΣ στους Θεσμούς η άμεση εφαρμογή του νόμου!!! Ξέχασαν μάλλον οι θεσμοί να αναφέρουν, ότι πρέπει όχι μόνο να ψηφίζουν στην Βουλή όσα τους ζητάνε αλλά να εκδίδουν και τις απαιτούμενες πληροφορίες, εγκυκλίους και τα Διατάγματα! Κακοί οι Θεσμοί, ούτε μια σωστή και αναλυτικά υπαγόρευση των πράξεων μας μπορούν να μας κάνουν.

Όπως έγραψα και στις 12 Αυγούστου, η άμεση εφαρμογή πρέπει να έχει σωστή προετοιμασία. Ασφαλώς αυτά όμως συμβαίνουν μόνο σε κράτη που σέβονται τους υπαλλήλους τους, τους προμηθευτές τους και, ασφαλώς, τους πολίτες τους.

Όσο καλός και να είναι ένας νόμος θα πρέπει απλά να μπορεί να εφαρμοστεί, αλλιώς μόνο πρόβλημα δημιουργεί, εντάσεις και απίστευτες καθυστερήσεις στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως των Δήμων, που έρχονται αντιμέτωποι με την καθημερινότητα.
Η εφαρμογή του νόμου για διαγωνιστική διαδικασία απαιτεί νέου τύπου υποδείγματα, που σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4412/2016 ΘΑ εκδώσει η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., τα οποία ΘΑ είναι δεσμευτικά για τους δημόσιους φορείς πότε ΘΑ γίνουν;

Όμως, μιας και ο δημόσιος υπάλληλος δεν περιορίζεται στην γραμματική ερμηνεία του νόμου και εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, αλλά λαμβάνει υπόψη του το πνεύμα του νομοθέτη, που προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση του νόμου και τα Πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής, καθώς και τις γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου, καλή προσπάθεια μας μέχρι να μπούμε στο …πνεύμα του νομοθέτη και υπομονή, ξανά, στους πολίτες και τους επαγγελματίες που συνεργάζονται με το δημόσιο !

Προσοχή όμως για όσους καταφέρουν να μπουν στο πνεύμα του νομοθέτη …είναι επικίνδυνο !

Εγκλωβισμένοι στην δημιουργική ασάφεια της Ανάπτυξης ελπίζουμε μόνο να μην απογοητευτούμε και να παραμείνουμε παραγωγικοί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εύστοχο άρθρο, δείχνει με ένα παράδειγμα το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας δήμος κατά την εκτέλεση του έργου του.. πρόβλημα που στην ουσία διογκώνεται από την φοβία της αποκέντρωσης και την μη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και στους δήμους..

    παλιό κακό κράτος.. δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ούτε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ούτε και τον θεσμό της αιρετής περιφέρειας.. κρίμα

    ο υπουργός να υπογράφει για όλα .. κακή συντηριτική οπτική..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ