Οι ιστορικοί Σύλλογοι της Ροδόπολης (Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και Ένωση Κατοίκων – Πολιτιστικός / Λαογραφικός Σύλλογος Ροδόπολης Η ΠΡΟΟΔΟΣ) αποφασίσαμε να αποδεχθούμε την πρόταση του φορέα πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ και να προχωρήσουμε όλοι μαζί από κοινού στην συλλογή, αρχειοθέτηση και αξιοποίηση ιστορικού και αρχειακού υλικού, προκειμένου να δημιουργηθεί το Αρχείο της Ιστορίας της Ροδόπολης.

Μέχρι σήμερα, κυρίως φωτογραφικό υλικό, συλλέγονταν από εθελοντές Ροδοπολίτες, υπό τον συντονισμό του φορέα πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ. Ήδη, αρκετό υλικό έχει συγκεντρωθεί από εθελοντικές προσφορές οικογενειών στους εθελοντές, Δαμιανό Υφαντίδη, Τάσο Δημητριάδη και Χρήστο Γεωργιάδη. Από σήμερα, προχωράμε όλοι μαζί στην επόμενη φάση, πιο οργανωμένα και πιο συντονισμένα, δημιουργώντας μια τριμελή επιτροπή από εκπροσώπους των φορέων που συντονίζουν το όλο εγχείρημα και αποτελείται από τους Θόδωρο Δημητριάδη (εκ μέρους της Ένωσης Κατοίκων Η ΠΡΟΟΔΟΣ), Δαμιανό Υφαντίδη (εκ μέρους του Α.Μ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ) και Γιώργο Τσινεκίδη (εκ μέρους του φορέα πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ). Επίσης, όποιος επιθυμεί να συνδράμει στην δημιουργία του γενεαλογικού δένδρου του χωριού μας, μπορεί να επικοινωνεί με τον Χρήστο Γεωργιάδη και τον Τάσο Δημητριάδη, προκειμένου να λάβει αντίγραφο των οικογενειακών μερίδων της Ροδόπολης, ώστε να εντοπίσει τους συγγενείς του και να δημιουργήσει την σύνδεση μεταξύ τους.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου θα καταγράφονται όλες οι ιστορικές στιγμές της Ροδόπολης. Επιπλέον, φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα ιστορικό λεύκωμα, στο πλαίσιο των Γενεθλίων της Ροδόπολης, το συντομότερο δυνατό. Τέλος, ο απώτερος στόχος μας είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός ιστορικού-λαογραφικού μουσείου στην Ροδόπολη.

Καλούμε όλους τους Ροδοπολίτες, που κατοικούν εντός κι εκτός Ροδόπολης να συνδράμουν την προσπάθειά μας και να μας διαθέσουν προσωρινά, για καταγραφή και αποθήκευση, φωτογραφίες, προσκλητήρια γάμου και βαπτίσεων, αποκόμματα εφημερίδων, σχολικά απολυτήρια και τετράδια, καθώς και ό,τι άλλο κρίνουν ότι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για την υλοποίηση της προσπάθειάς μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθύνεστε στον Θόδωρο Δημητριάδη, στα τηλέφωνα 2327028115 και 6977569381 ή να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@rodopolis.net.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ