Αχ αυτή η νέα γενιά!

Έχει εξελιχθεί στη γένια του απόλυτου τίποτα. Διαρκώς με ένα κινητό στο χέρι, τα ακουστικά στα αυτιά, συνδεδεμένοι στο Facebook, να χαζολογούν όλη μέρα,να βαριούνται,να μιλούν με τη δική τους ακατάληπτη γλώσσα, περιορίζοντας το πλούσιο λεξιλόγιο μόνο σε βρομόλογα που ξεστομίζουν ακόμα και τα κορίτσια! Χωρίς ιδανικά, χωρίς πρότυπα, χωρίς να ξέρουν ούτε ένα αυγό να τηγανίσουν. Τα αγόρια ξυρίζουν τα πόδια τους,τα κορίτσια τα κεφάλια τους !Τα ρούχα τους…σκισμένα παντελόνια τζιν λες και τους τραβούσα τα σκυλιά…και στις σχέσεις τους;;;Σόδομα και Γόμορρα. Να «φασώνονται» στις ερημιές ,από μικρά να ξεπορτίζουν, να μην τους νοιάζει τι λέει ο κόσμος .

Αυτό και άλλο τόσο κράξιμο για τη γενιά των Pokemon που μεγάλωσαν και εξελίχθηκαν σε γενιά των Pokemon go.

Κράξιμο από εμάς την άδολη γενιά της Κάντυ-Κάντυ…που πάντα είμασταν ρομαντικοί ,γεμάτοι ιδανικά, σεβόμασταν τους μεγαλύτερους. Που μεγαλώσαμε με φρυγανιά βουτηγμένη σε γάλα εβαπορέ με κακάο(τη γνωστή παπάρα). Που για να γράψουμε το αγαπημένο μας τραγούδι στη κασέτα έπρεπε να ακούσουμε ολόκληρη τη ραδιοφωνική εκπομπή,για να μιλήσουμε με τη κολλητή στο τηλέφωνο έπρεπε να σέρνουμε στο δωμάτιο μας τρία μέτρα καλώδιο τηλεφώνου, για να κλείσουμε ραντεβού με τον γκόμενο…να στείλουμε σήματα καπνού και όταν τα βράδια αισθανόμασταν την ανάγκη να μιλήσουμε τα λέγαμε στο ταβάνι, μόνοι μας…

Ωραίες εποχές!!!

Που για να μάθουμε τι σημαίνει μια λέξη, έπρεπε να ανοίξουμε την «Πάπυρος-Λαρούς Μπριτάνικα» και για να βρούμε το δρόμο για Κωλοπετινίτσα, να χαθούμε μέσα στο ενός τετραγωνικού χάρτη!

Που παίρναμε το 141 για να μάθουμε τι ώρα ήταν! Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…
Στον επόμενο τόνο η ώρα είναι κάπως περασμένη για εμάς.

Οι ρυτίδες άρχισαν να αυλακώνουν το πρόσωπο μας και τη ψυχή μας ρυτίδιασε η καθημερινότητα, οι ευθύνες, το άγχος, τα οικογενειακά βάρη. Και αυτοί οι νέοι, κάθονται απέναντι μας με το κινητό στο χέρι και τα ακουστικά στα αυτιά και μας προκαλούν.

Άραγε τι να ακούν; Πάντως όχι το κράξιμο μας.

Άραγε τι βλέπουν; Ίσως βλέπουν τον κρυφό θαυμασμό μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ