Οι άνθρωποι μας: Φώτης Μίγγας

Στην ενότητα «Οι άνθρωποι μας» θα σας παρουσιάσουμε τους ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και μή ,στον τομέα της διδασκαλίας στα τμήματα του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης Σερρών ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ»  .Η σημερινή παρουσίαση αφορά το τμήμα εκμάθησης Πνευστών Οργάνων (Φιλαρμονικής) και Μουσικής Προπαιδείας  ,στο οποίο διδάσκει ο Φώτης Μίγγας.

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και μεγάλωσε στη Λευκάδα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπονιού στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος (Φ.Ε.Λ.) με καθηγητές τους Θ. Μεσσήνη και Σ. Γατζία. Το 1995 μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο (Κ.Ω.Θ.) στην τάξη του καθηγητή Γ. Κόκκορα. Το 2005 πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί.
Έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σύνολα, όπως την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), την Καμεράτα, τη Δημοτική Ορχήστρα Βόλου, τη Δημοτική Ορχήστρα Λάρισας, την Ορχήστρα Νέων Καλαμαριάς, την Ορχήστρα Νέων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. ά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Cristian Lindberg, Jörgen van Rijen, Michel Becquet και άλλους.
Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πολυάνειο ωδείο Ι.Μητροπόλεως Κιλκίς, ως δάσκαλος στην τάξη του τρομπονιού, ενώ από το 2015 είναι καθηγητής στα δημοτικά ωδεία Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων -Μενεμένης. Από το 2007 είναι μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το  Σεπτέμβριο του 2017 είναι Δάσκαλος Μουσικής – Μουσικής  Προπαιδείας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ