Μία δυσάρεστη είδηση περίμενε τους απανταχού Ροδοπολίτες, σήμερα, 13 του μηνός…

Ένας από τους τελευταίους παίκτες της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού Ροδόπολης, ο Δημήτρης Δέδης, έφυγε σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

Ο «Δημητράκης», όπως ήταν γνωστός σε όλους, ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της πιάτσας της Ροδόπολης -αν όχι η πιο χαρακτηριστική.

Ιδιοκτήτης της ιστορικότερης ταβέρνας του χωριού, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Ροδόπολης, όπου διέπρεψε, τόσο ως παίκτης, όσο και ως παράγοντας. Όπως έλεγε, οι αγάπες του ήταν το ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός Ροδόπολης και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Ασταμάτητος πλακατζής με δόσεις αθυροστομίας, αεικίνητος και καταφερτζής, ο Δημητράκης έζησε όλη την διαδρομή της Ροδόπολης, από ένα μικρό προσφυγικό χωριό, μέχρι την σύσταση μιας μικρής κωμόπολης με χαρακτηριστικά εμπορικού κέντρου.

Αγαπούσε τόσο πολύ την Ροδόπολη, που πάντοτε ήταν ενεργός σε οτιδήποτε αφορούσε σε βοήθεια προς τους Συλλόγους του χωριού και ειδικά τον Ολυμπιακό Ροδόπολης. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος που προσφέρθηκε και μας παρέδωσε όλο το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του, που συλλέγεται με σκοπό ένα μεγάλο λεύκωμα-αφιέρωμα στην Ιστορία της Ροδόπολης.

Η ομάδα του rodopolis.net και τα μέλη του φορέα ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του Δημητράκη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδόπολης, που θα τον υποδεχθεί…

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 14/3/2017 και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Ροδόπολη Σερρών.

*Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το Αρχείο της οικογένειας Δέδη και επιλέχθηκε γιατί ο Δημητράκης μας είχε εκμυστηρευθεί ότι ήταν από τις αγαπημένες του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ