Αναμένεται να είναι έτοιμα τα νέα διόδια στο Στρυμονικό το νέο έτος, τα οποία εκτός από τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στους Σερραίους που ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη από το Στρυμονικό, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στην άλλη διαδρομή που είναι Προμαχώνας – Νέο Πετρίτσι – Ροδόπολη – Κιλκίς – Θεσσαλονίκη.

Γιατί αναφέρουμε το Προμαχώνα; Στο φύλλο της Παρασκευής διαβάσαμε στον Καθημερινό Παρατηρητή, ότι φέτος υπήρχε ρεκόρ αφίξεων στον Προμαχώνα και όλος αυτός ο όγκος οχημάτων πήγαινε προς Θεσσαλονίκη, από το νέο κάθετο δρόμο της Εγνατίας.

 

paratiritis

Με την είσοδο των διοδίων, μεγάλο μέρος της κίνησης πιθανόν να διοχετευτεί προς την άλλη διαδρομή, με τα μεγάλα οχήματα (που έχουν και μεγαλύτερο κόστος διοδίων) να είναι ακόμα πιο πιθανό να αλλάξουν διαδρομή.

Αν προσθέσουμε και την αυξημένη κάθε χρόνο τουριστική κίνηση, τότε το πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνεται τεράστιο!

Την ίδια ώρα, όλες αυτές οι αλλαγές, βρίσκουν το δρόμο Νέο Πετρίτσι – Καστανούσα, σε άθλια κατάσταση.

Η ασφάλεια πλέον των οδηγών θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση λόγω επιπλέον κίνησης και μάλιστα βαρέων οχημάτων αλλά και το οδικό δίκτυο θα χειροτερεύσει σε μεγάλο βαθμό…

Είναι απαράδεκτο, ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κατασκευαστεί έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα αυτό (με μικρές εξαιρέσεις), με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα έργα που επιβάλλεται να γίνουν πριν ξεκινήσουν τα διόδια του Στρυμονικού, δεν μπορεί να είναι έργα χαμηλής παρέμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ