Στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι ηγεμόνες προσέφεραν στο λαό «άρτον και θεάματα». Τα θεάματα ήταν διαφόρων ειδών όπως αγώνες, μονομαχίες, άγρια θηρία από την Αφρική σφαγμένα η ζωντανά, έτοιμα να εντυπωσιάσουν και να «ψυχαγωγήσουν» το κοινό που περίμενε ακόρεστα την θέα του αίματος.

Την ίδια ακόρεστη επιθυμία δείχνουν και σήμερα πολλοί χρήστες του facebook δημοσιεύοντας με χαμόγελο εθνικής υπερηφάνειας εικόνες θηραμάτων. Αναφέρομαι στους κυνηγούς που δεν χάνουν την ευκαιρία να κομπάζουν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σφαγμένα τρόπαια των «κόπων» τους. Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό φατσοβιβλίο που όλοι τόσο «αγαπήσαμε» και είμαστε μέλη του, υποδέχεται μετά χαράς τα σκοτωμένα «λάφυρα» των κυνηγών. Ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια αγριόχοιρων, δύο  λαγοί που δεν πρόλαβαν να τρέξουν γρηγορότερα απ΄ την ταχύτητα της σφαίρας, πτηνά  δια νόμου επιτρεπόμενα που γίνονται στόχος στο δίκαννο του επίδοξου θηρευτή.

Ασφαλώς και το κυνήγι είναι μια νόμιμη διαδικασία, όταν τηρούνται οι νομοθεσίες και οι οδηγίες που υποδεικνύουν ποια είδη ζωών μπορούν να φονευθούν σε κάθε εποχή .

  Τραγικό, αλλά ακόμα και ο θάνατος είναι μέρος της φύσης, ώστε να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός ενός είδους!

Στην προκείμενη περίπτωση το τεχνικό κομμάτι αναλαμβάνει ο κυνηγός. Γιατί όμως τα σώματα των θηραμάτων πρέπει να επιδεικνύονται σε κάθε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης σαν αποκτήματα της άλλοτε ρωμαϊκής «κουλτούρας»; Αρκετοί λογαριασμοί στις αγαπημένες μας εφαρμογές  παρουσιάζουν δεκάδες σκοτωμένα πλάσματα να φιγουράρουν λες και πρόκειται για εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Το θέαμα ενός νεκρού ζώου με αίμα στο κεφάλι δεν προσφέρει καμία χρησιμότητα και καμία ικανοποίηση σε κανέναν άνθρωπο. Η κατανάλωση κρέατος είναι μια διαδικασία  φυσιολογική , όχι όμως και η διαπόμπευση του φρεσκοσκοτωμένου θηλαστικού η πτηνού να ποζάρει με νεκρικό χαμόγελο δημόσια μπροστά στα μάτια μας. Όχι για να προσφέρουμε τον οβολό μας και την υποστήριξη με ένα  like του πληκτρολογίου!

   Η φύση μας έδωσε  το φαγητό απλόχερα για να τρεφόμαστε με σεβασμό και όχι να παίζουμε με αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ