Είναι πολλοί αυτοί που έλεγαν πως το σχέδιο Καλλικράτης θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό του Καποδίστρια …..ιδού τα αποτελέσματα:
Σήμερα θα εστιάσουμε σε δύο σημαντικά τουριστικά σημεία της περιοχής του τέως Δήμου Κερκίνης καθώς και στην έδρα της αντιδημαρχίας Κερκίνης, την Ροδόπολη. Το μόνο που έχει μείνει είναι ερείπια μιας άλλης εποχής….θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους, άλλωστε μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

Άνω Πορόϊα:

-Περιοχή Άγιος Γεώργιος

Στην περιοχή του Άη Γιώργη επικρατούν τα μπάζα , τα σάπια ξύλινα παγκάκια καθώς  και το υψηλής επικινδυνότητας σάπιο κιόσκι. Ένα σημείο που θα μπορούσε να είναι το διαμάντι της περιοχής,σημείο που το καλοκαίρι το επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά ,κυρίως από την κατασκήνωση που υπάρχει πλησίον του ναού, αλλά και πολλοί επισκέπτες.

-Πλατανεώνας (περιοχή φράγμα)

Ένα πανέμορφο μέρος, με μικρά φράγματα, που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες….κάποτε είχε τουαλέτες ,ξύλινα τραπέζια και παγκάκια …… σήμερα όμως σχεδόν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, ίσως να μην θέλουμε στην περιοχή αυτή άλλο επισκέπτες….!

Κερκίνη:

-Περιοχή Λιμανάκι

  Το σημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της περιοχής του Δήμου Κερκίνης έχει γίνει σημείο δυσφήμισης. ‘Ισως η χειρότερη εικόνα που συναντάει ο επισκέπτης στην περιοχή. Περπατώντας στο λιμανάκι συναντάς κατεστραμμένα ξύλινα κτήρια (με την δυσοσμία να περνά και μέσα από τις φωτογραφίες) ,σάπια παγκάκια ,ετοιμόρροπα κιόσκια, και τις περισσότερες φορές στοίβες από σκουπίδια …..

 Ροδόπολη:

Η Ροδόπολη υπήρξε η έδρα του Δήμου Ροδόπολης, καθώς και του Δήμου Κερκίνης. Σήμερα είναι έδρα της αντιδημαρχίας Κερκίνης στο Δήμο Σιντικής. Η πρώτη εικόνα μου αντικρίζει ο επισκέπτης που έρχεται στην περιοχή με τα λιγοστά τρένα (δεν έχει γίνει καμία ουσιώδης προσπάθεια για την διεκδίκηση τοπικού δρομολογίου) είναι ο Σταθμός το σύμβολο της Ροδόπολης. Η κατάσταση του σταθμού είναι υποτιμητική για όλους, επισκέπτες και μη, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα ,σοβάδες στην οροφή ,έτοιμοι να πέσουν και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ,χόρτα σε μεγάλα μεγέθη που καλύπτουν όλες τις ράγες,δημοτικές τουαλέτες με όλες τις μορφές ηπατίτιδας. Φεύγοντας από το σταθμό η βρομιά από τα απομεινάρια της λαϊκής αγοράς συνοδεύει τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων. Τριτοκοσμική εικόνα….!Πρόσφατα η είσοδος της Ροδόπολης από την μεριά των Πλατανακίων έχει γίνει χωματόδρομος υψηλής επικινδυνότητας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση του, κατάσταση που έρχεται να συμπληρώσει την νέα χωματερή που δημιουργείται στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ροδόπολης, δίπλα στο άδειο και σε λίγο καιρό ερειπωμένο στρατόπεδο.

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει γίνει για αντιπολιτευτικό λόγο στην Δημοτική Αρχή ,απλά είναι μια υπενθύμιση ότι στο Δήμο Σιντικής υπάρχει και το ¨Σύνορο της Φύσης¨ το οποίο έχει εγκαταλειφθεί . Είναι προσβολή προς τους κατοίκους της περιοχής αυτή η εικόνα…..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ