Μία όμορφη βραδιά εκτυλίχθηκε  εχθές, Παρασκευή 22 Ιουνίου, στην πλατεία της Ροδόπολης Σερρών. Τα παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου Ροδόπολης «Η Πρόοδος», παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τις οποίες ασχολούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Την παράσταση άνοιξαν οι λιλιπούτειες δεσποινίδες ως πανέμορφες και χαριτωμένες μπαλαρίνες, δείχνοντας σε μικρούς και μεγάλους το νάζι και την όρεξη τους για τα μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού που γίνονται στο τμήμα μας. Μετέπειτα, κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας έδωσαν με τη σειρά τους ένα δείγμα της ενασχόλησής τους με τον κλασικό, μοντέρνο και λαϊκό χορό. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να λείπει και η παράδοση από μια τέτοια εκδήλωση; Είχε και αυτή την τιμητική της στα βήματα αυτή τη φορά της Ηπείρου με τους χορούς: Νερατζιά, Μενούσης, Μπαζαργκάνα και  Συρτό στα τρία.

j i e c

 

Στη συνέχεια οι μικροί ζωγράφοι του τμήματός μας, παρουσίασαν γεμάτοι χαρά και περηφάνια μια μακέτα που απεικονίζε μία φανταστική πόλη κατασκευασμένη από χαρτόνι, φελιζόλ και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων άλλωστε είναι απαραίτητη από τη μικρή ηλικία και συνυφασμένη με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

f d b k

Το τμήμα ζωγραφικής ολοκλήρωσε τα εκθέματά του με έργα των παιδιών και μας αποχαιρέτησε για να περάσουμε στο ακουστικό ρεπερτόριο της βραδιάς, με επίδειξη μουσικών ασκήσεων από τα μέλη του τμήματος μουσικής.

g

Στο τέλος, η δημιουργική βραδιά ολοκληρώθηκε με το θεατρικό μας και συγκεκριμένα με το έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου. Το έργο είναι μία μίξη παραμυθιών. Ήρωες όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Μητριά με τρεις κακιές κόρες, ο Κοντορεβυθούλης, η όμορφη βασίλισσα, ο βάτραχος που ονειρευόταν να γίνει πρίγκιπας και ο κακός λύκος  μας ταξίδεψαν στον κόσμο των παραμυθιών. Εκεί όπου οι μικροί μαθαίνουν και εμείς οι μεγάλοι αναπολούμε.

m a h

 

Ελπίζουμε κάποτε και τα παιδιά να αναπολήσουν αυτές τις μικρές και ταυτόχρονα σημαντικές στιγμές. Στιγμές γεμάτες ευτυχία, γνώση και δημιουργική απασχόληση. Ο πολιτιστικός σύλλογος Ροδόπολης εύχεται στα λιλιπούτεια μέλη του καλό καλοκαίρι.

Υ.Σ Τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 31 Ιουλίου 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ