Στην ενότητα «Οι άνθρωποι μας» θα σας παρουσιάσουμε τους ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και μη ,στον τομέα της διδασκαλίας στα τμήματα του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης Σερρών ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ» .Η σημερινή παρουσίαση αφορά το τμήμα Θεατρικής Αγωγής ,στο οποίο διδάσκει η Ιωάννα Παπαδοπούλου. 

  Η Ιωάννα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1972 .Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Κερκίνης από το 2002 έως το 2010 και ήταν υπεύθυνη στα Προγράμματα ΝΕΛΕ και ΕΣΠΑ, στον τομέα του πολιτισμού. Από το 2000 έως το 2005 αρθρογραφούσε στην εφημερίδα του Δήμου Κερκίνης «Το σύνορο».

 Με το θέατρο ξεκίνησε ερασιτεχνικά σκηνοθετώντας την παιδική παράσταση «Το Χρυσολούλουδο», μια παιδική παράσταση στην οποία συμμετείχαν 35 παιδιά ηλικίας 5 έως 15. Σκηνοθέτησε τα Χριστούγεννα του 1997 την παιδική παράσταση «Ο Χιονάνθρωπος της Πρωτοχρονιάς» με παιδιά ηλικίας 5 έως 15 και το καλοκαίρι του 1998 την παράσταση « Οι Ατίθασοι» με την ομάδα των οκτώ. Ως μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Ποροϊων και Γραμματέας για την τετρατετία 2002 έως 2006, οργάνωσε, συντόνισε και σκηνοθέτησε τις παιδικές παραστάσεις: «Μια άλλη εποχή», «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα», «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» κ.ά..

 Το  2012 αποφοίτησε από τον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ όπου και διδάχτηκε ως θεματικές ενότητες το Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Από τότε έως σήμερα παρακολούθησε σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με το θέατρο και τον Κινηματογράφο.

  Την περίοδο 2015-2016 εργάστηκε ως δασκάλα του μουσικοθεατρικού τμήματος του ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨. Στην τελετή λήξης του ΚΔΑΠ παρουσίασε τον «Ερωτόκριτο και την Αρετούσα» με τη συμμετοχή 20 παιδιών. Την ίδια χρονιά ανέβασε την παράσταση «Πλούτος του Αριστοφάνη» με μια ομάδα οκτώ παιδιών, η οποία παίχτηκε στο θεατράκι των Μουριών  και στην κεντρική πλατεία των Κάτω Ποροϊων στις εκδηλώσεις του  πανηγυριού. Την περίοδο 2017-2018 είχε και νέα συνεργασία με το ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ . Στην τελετή λήξης του ΚΔΑΠ παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου .

 Σήμερα συνεχίζει την συνεργασία της με το ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨  και είναι δασκάλα του τμήματος Θεατρικής Αγωγής .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ