Στην ενότητα «Οι άνθρωποι μας» θα σας παρουσιάσουμε τους ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και μή ,στον τομέα της διδασκαλίας στα τμήματα του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης Σερρών ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ» .Η σημερινή παρουσίαση αφορά το τμήμα Κλασικού και Μοντέρνου χορού ,στο οποίο διδάσκει η Δεληγιωρίδη Πολυξένη Σύλβια και η Σέφη Αργυροπούλου.

  Η Δεληγιωρίδη Πολυξένη Σύλβια γεννήθηκε στο Putignano της Ιταλίας το 1988. Η ενασχόλησή της με το χορό ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε ετών στη Βέροια Ημαθίας και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τώρα σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική φοιτώντας στο δημοτικό ωδείο Βέροιας στα τμήματα θεωρίας της μουσικής και βιολιού από το 1995 έως το 2004.

    Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε κάποια χρόνια ως καθηγήτρια Βιολογίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 φοίτησε στην εθνική ακαδημία χορού της Ιταλίας (Accademia nazionale di danza a Roma) ολοκληρώνοντας το πρώτο έτος του κύκλου σπουδών στη διδασκαλία σύγχρονου χορού με εξειδίκευση στις τεχνικές Cunningham και Release.

   Το 2016 εισήχθη σε ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Θεσσαλονίκης μετά από επιτυχία στις εξετάσεις χορού του υπουργείου πολιτισμού. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων κλασικού και σύγχρονου χορού Ελλήνων και διεθνών χορευτών/χορογράφων (όπως Abbondanza/ Bertoni, Raffaella Giordano, Roberto Zappalà, Αθανασία Κανελοπούλου, Theo Lowe, Λαμπρινή Γκόλια, Eddie Lame, Francesca Pedullà, Peeping Tom Company, Sarah Cernaux – Anram Khan Company, Λίντα Καπετανεα,Δήμητρα και Κωνσταντίνα Καστέλλου, Χριστίνα Μερτζάνη, Ερμής Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Γεράρδος, Sean Sullivan, Τίμος Ζέχας κα). Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια σε διάφορα φεστιβάλ χορού με πιο πρόσφατο το SKG Bridges Art and Culture festival (διοργάνωση με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού) στο οποίο συνεργάστηκε με την διεθνούς φήμης χορογράφο Ester Ambrosino. Καθώς όμως το αντικείμενο που τη γοητεύει περισσότερο είναι η μελέτη του χορού και η μετάδοση αυτής της ορχηστρικής τέχνης, διδάσκει σε ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Θεσσαλονίκη και την Ημαθία και παλιότερα σε σχολές στην Ιταλία.

   Τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε η συνεργασία της με το ΚΔΑΠ του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ ως δασκάλα μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

   Η Σέφη Αργυροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 .Με τον χώρο της τέχνης ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου ενώ ήταν μέλος και σε ομάδα θεάτρου. Αυτό όμως που την κέρδισε και το οποίο εν τέλει εξέλιξε και σε επαγγελματικό επίπεδο, ήταν ο χορός.

 Το 2012 μετακόμισε στην πόλη του Βόλου όπου και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποφοίτησε το 2016 και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ανδρομάχη Καφαντάρη» ως δασκάλα χορού, χορογράφος και χορεύτρια.

   Έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια, κυρίως κλασικού και σύγχρονου χορού, όπως: το εβδομαδιαίο σεμινάριο Κλασικού Μπαλέτου με τη Μαρία Μηλιοπούλου, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Καφαντάρη (Ιούλιος 2016), «Τέχνη και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Φεβρουάριος-Μάιος 2015), «TechniqueandRepertory» με τον formerLimondancer χορογράφο και καθηγητή SeanSullivan στο DanceLabstudio (Απρίλιος 2017), το εβδομαδιαίο σεμινάριο κλασικού, σύγχρονου χορού και χορών κάρακτερ στην Ακαδημία Κλασικού Μπαλέτου στο Poznan της Πολωνίας (Ιούλιος 2017), σεμινάριο με τον Κωνσταντίνο Γεράρδο, «Σύγχρονος χορός και partnering» με τη Ράνια Φόβου (Δεκέμβριος 2016), μία σειρά σεμιναρίων με τη Λαμπρινή Γκόλια (Οκτώβριος 2017-Μάρτιος 2018) και πολλά άλλα.

  Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις χορού και πολιτιστικά δρώμενα. Μερικές από αυτές είναι: η χοροθεατρική παράσταση «Το τελευταίο βαγόνι» (Μάρτιος 2018), η παράσταση χορού «TaBuLaRaSa» των τελειοφοίτων σπουδαστών της σχολής χορού Καφαντάρη (Δεκέμβριος 2017), το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, ως μέλος της ομάδας χορού του Π.Θ. (Ιούνιος 2016), όπως και σε πολλές παραστάσεις σχολών χορού, αλλά και πολιτιστικών δρώμενων.

   Η ενασχόλησή της με τα παιδιά ξεκίνησε το 2011 μέσα από τη συμμετοχή της σε εθελοντικά προγράμματα και παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ μετά την απόκτηση του πτυχίου της, εργάστηκε σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Θεσσαλονίκης. Από το 2017 διδάσκει και στο δικό μας ΚΔΑΠ του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ